ملت ما زیر بار ستم زندگی نخواهند کرد به ویژه ستم از جانب بیگانگانی که پا به سرزمینش بگذارد. ملتی که رادمردی در خونشان و غیرت در رگهایشان جاری است. آنان بهای این آزادگی را با جان شیرین خود خواهند پرداخت.
شهید دولتعلی ملکی، در هفتمین روز از شهریورماه سال ۱۳۴۷ در روستای نورآباد از توابع شهرستان شازند به دنیا آمد. دوران کودکی را در همان روستا به پایان رسانید تا اینکه همراه با خانواده به تهران مهاجرت کردند. تحصیلاتش را تا پایان دوره راهنمایی به پایان رساند و پس از آن تا زمان اعزام به خدمت مقدس سربازی کار میکرد. در اردیبهشتماه سال ۱۳۶۵ به خدمت سربازی اعزام و پس از پایان آموزش راهی جبهه شد.. او نزدیک به یک سال در کردستان خدمت کرد و بعد از آن برای ادامه خدمت و شرکت در عملیات کربلای ۵ داوطلبانه به منطقه جنوب اعزام شد. او سرانجام در اولین روز از آبان ماه 1366 در خط پدافندی شلمچه هنگام درگیری با مزدوران بعثی عراق به شهادت رسید. پیکر مطهر شهید در بهشتزهرای تهران به خاک سپرده شد.
خاطره:
شهید ملکی بسیار شوخطبع بودند و همیشه با بچهها شوخی میکرد. هر جا مأموریتی پیش میآمد او اولین کسی بود که داوطلب میشد، حتی اگر این مأموریت سختترین مأموریت بود، با جان و دل قبول میکرد. ایشان تعصب خاصی به دوستان خویش داشت و اجازه نمیداد کسی به دوستان و افراد بزرگتر از خودش توهین کند