سیدمجتبی حسینی در تاریخ هفتم خرداد ماه سال 1330 در روستای ریحان از توابع شهرستان خمین دیده به جهان گشود. از کودکی مبارز بودن را از پدرش آموخت که به دلیل درگیری با خانهای منطقه به دلیل مبارزه با استبداد و نظام ارباب رعیتی از روستای خود مهاجرت کردند. دوره ابتدایی را در مدرسه روستای طنجران گذراند. وارد مدرسه راهنمایی شد با این تفاوت که او پختهتر شده بود و از همان كودكی، با قرآن و نهضت عاشورا، مانوس بود. در دبیرستان او دیگر یک مبارز واقعی تلقی میشد و بسیار در تبلیغ عقاید امام خمینی(قدس سره شریف) کوشا بود. به همین دلیل بارها او را تا مرز اخراج از مدرسه بردند اما به خاطر کارنامهی تحصیلی درخشان و نبوغ خاصی که داشت او را اخراج نمیکردند.
شجره نامه خانوادگی سیدمجتبی که به حضرت زین العابدین(علیهم السلام) میرسد و ریشهی مذهبی و دین داری خانوادهاش هم آوازهی روستائیان بود و خود او نیز بسیار متدین و متعهد به دین مبین اسلام شده بود. دینداری و دفاع از حق مظلوم و رضایت خداوند ملاک عملش بود و زین سبب خاری بود در چشمان بدخواهان انقلاب. مبارزات او دیگر علنی شده بود و خط و مشیهای انقلابی را بین همگان تبلیغ میکرد و چند بار توسط عوامل رژیم شاه، بازداشت شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت اما هر بار مصممتر و محكمتر ادامه میداد. در همان سالهای مبارزه با رژیم ستمشاهی ازدواج کرد.
ورزشکار بود، كار هم میكرد، در مراسمهای دینی بسیار فعال بود و به همین دلیل دستگیر میشد و كتك میخورد و بعد از مدتی آزاد میشد. نسبت به تنگدستان و فقرا خود را مسئول میدانست و تا جایی که توان داشت به آنها کمک میکرد و خلاصه در هر چیزی كه راهی به سمت عشق و ایثار و خدا داشت، سیدمجتبی پیشتاز بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی او با چند نفر از همفکرانش، کمیتهی انقلاب اسلامی را در خمین بنا کرد و بعد از آن دفتر حزب جمهوری اسلامی را افتتاح کرد و با روزنامهی جمهوری اسلامی به عنوان روزنامه نگار و خبرنگار فعالیت میکرد. هیچگاه عقب نکشید و در راه انقلاب از هیچ تلاشی دریغ نکرد. در نا آرامیهای كردستان به مریوان رفت و یكی از نیروهای تأثیرگذار در مبارزه با گروهكهای مسلح و مهاجم آن منطقه بود. در همان اوضاع نا بسامان کشور و درگیریها و توطئههایی که در داخل و خارج از کشور علیه انقلاب صورت میگرفت، سیدمجتبی از عناصر فعال حوزه مقاومت در کشور بود. با برپایی همه پرسیها و انتخابات اولیهی جمهوری اسلامی ایران او یکی از فعالانی بود که برای حاکم کردن قانون بر جامعه تلاش میکرد.
نوزدهم مهر ماه سال 1358 بود که سیدمجتبی برای انتخابات ریاست جمهوری به عنوان بازرس شهرستان خمین انتخاب شده بود. صبح زود به محل اخذ رایگیری رفت. بعد از ظهر آن روز او به شعبه انتخابات میدان پانزده خرداد رفت و در آن جا منافقین باعث نزاع و درگیری شدند و در میان این درگیری دستی با خنجر بالا رفت و در سینهی آقا سیدمجتبی فرود آمد. سیدمجتبی جام می شهادت را نوشید و به دیار عاشقان شتافت.
مزار او در گلزار شهدای خمین میباشد.