شهید محمد قربانی در روستای علیمآباد از توابع شهرستان شازند در اولین روز از مهرماه سال 1343 در خانوادهای روستایی و مذهبی و نیکونهاد به عرصه گیتی پای نهاد. مادرش میگوید:
روز ولادتش اتفاق خاص و یا مناسبت خاصی نبود؛ ولی روز شهادتش روز بیست و هشتم صفر روز شهادت پیامبر اسلام(q) بود. لحظهای هم که به دنیا آمد، پدرش در روستا نبود و برای کسب روزی حلال به شهرهای اطراف مهاجرت کرده بود تا کار کند.
قبل از رفتن به مدرسه، خودم مسائل دینی و شرعیاش را مانند نماز و قرآن و احکام به او یاد دادم. محمد دوستداشتنی بود و مهربان و از همان دوران کودکی ارادتش به مسجد را نشان داد و دوست داشت که برای اقامه نماز به مسجد برود و با روحانی روستا هم ارتباط خوبی پیدا کرده بود.
تحصیلاتش را تا پنجم ابتدایی ادامه داد و پس از آن به مشارکت در امر کشاورزی و کمک به پدر به منظور بهبود بخشیدن به وضع معاش روزمره خانواده پرداخت. به انجام فرایض دینی و مذهبی توجه وافر داشت. و در مراسم و مجالس مذهبی شرکت فعال میجست. از نوجوانی به یاری مدافعان حریم حق شتافت و هنوز 15 سال بیش نداشت که به عنوان بسیجی رزمنده خود را به عنوان یکی آر رزمآوران عاشق و صادق و اسوه بالندگی و معرفت و دلیری معرفی کرد.
در ادامه همین عشق و شور و بالندگی به منظور انجام خدمت مقدس سربازی بار دیگر به صف رزمآوران رشید میهن اسلامی پیوست.
محمد در 28 خردادماه سال 1363 در دشت ذهاب استان کرمانشاه به ندای (ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ)[1] لبیک گفت و به حضور افتخارآمیزش در رویارویی با دشمنان میهن اسلامی خاتمهای دلیرانه بخشید و رفعتی جاودانه برای خود رقم زد. محمد حدود 17 ماه به عنوان سرباز ژاندارمری در جبهه بود و پس از شهادت، پیکر مطهرش را در گلزار شهدای روستای علیمآباد به خاک سپردند.
1. سوره فجر، 28.