برادر و خواهر! اگر دقت کنی، مییابی که ما مستضعفان در هر کجا بودیم، سرگذشت و تاریخ و فرهنگ و حیات و مشکلات مشابهی داشتیم. در سختترین شرایط زنده ماندیم و با وحشتناکترین دشمان جنگیدیم. اما از هم دور بودیم و انسجام و وحدت را از یاد برده بودیم.
تا زمانی که هماهنگ و همسو نباشیم سختیها و مشکلات وجود خواهد داشت. آیندهای چون گذشته نباید داشته باشیم. تجربه موفق و پیروز اتحاد، یکرنگی و صمیمیت را در ایران پیش رو داریم.
فراتر از آن انسجام و وحدت، مسلمانان صدر اسلام را هنوز از یاد نبردهایم. پس کجاست دستهای مشتاق و بیقراری که قرنها در آتش تفرقه سوخته است و اتحاد و یکرنگی و انسجام و رهایی را آرزو میکند؟
یک بار دیگر تاریخ را به شهادت میگیریم و پیمان وحدت سر میدهیم و اتحادمان را علیه جبهه پراکنده استکبار تجربه میکنیم و میدانیم که پیروزیم، انشاءالله.[1]
1. وفس در گذر زمان، ص 162.
چهاردهم فروردینماه ۱۳۳۹ هنگامی که اذان ظهر فضای شهر را پر کرده بود، در محله کمپ راهآهن قم از خانوادهای که اصالتاً اهل وفس بودند، دختری چشم به جهان گشود. پدر بزرگوارش کریم، او را زهرا نامید و گوش این فرزند نو رسیده در بدو تولد با آوای معطر اذان و قرآن آشنا شد.
با طی دوران کودکی و رشد و پرورش در شهر مقدس قم، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت به پایان برد. پس از اتمام دوره راهنمایی وارد دبیرستان شد. با توجه به این که در دوره دبیرستان دانشآموزی نمونه بود، جهت ادامه تحصیل به دانشسرای مقدماتی دختران رفت چرا که در آن زمان فارغالتحصیلان دختر دانشسرا از خدمت سربازی معاف بودند. زهرا پس از گذشت دو سال به شغل مقدس معلمی روی آورد. همزمان با اوجگیری انقلاب اسلامی و مخالفت مردم، با سربازی اجباری دختران، زهرا دیپلم خود را در کلاسهای شبانه دریافت کرد. در سال ۱۳۵۷ با شرکت در کنکور سراسری در مدرسه عالی اراک پذیرفته شد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در آنجا آغاز کرد.
پس از گذشت یک ترم از شروع تحصیلات، انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام(قدس سره) شکل واقعی به خود گرفته و دانشجویان متعهد با اعتصاب خود دانشگاهها را به تعطیلی کشاندند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مجدداً دانشگاهها بازگشایی میشود. پس از این وقایع، زهرا در مدرسهای که خود در آن درس خوانده بود، شروع به تدریس نمود و با معلمان دوران تحصیل خود به تربیت دانشآموزان میپردازد.
زهرا در سال ۱۳۶۴ با معدل ۳/۱۹ فارغالتحصیل زبان و ادبیات فارسی شد. در طول جنگ تحمیلی و آغاز جنگ شهرها، قم نیز مورد حملات موشکی رژیم بعثی قرار میگیرد. خواهر زهرا قضایی در غروب خونین عاشورای ۱/۱۱/۱۳۶۵ در حالی که از شرکت در مراسم بزرگداشت، شهید حاج علی بیطرفان (مسئول آموزش و پرورش شهرستان قم) باز میگشت، بر اثر حملات رژیم بعثی به همراه بیش از ۱۲۰ نفر از مردم غیر نظامی به شهادت میرسد. پیکر مطهر او طی مراسم با شکوهی در امامزاده ابراهیم قم در جوار شهدا جنگ تحمیلی به خاک سپرده میشود.