پاسدار شهید علیاصغر هاشمی یکی دیگر از افتخار آفرینانی بود که حیات و شهادتش قرین سعادت و پاکی بود. اولین روز از بهمنماه سال ۱۳۴۵ بود که وی در روستای خوگان از توابع خمین به دنیا آمد. همچون دیگر فرزندان این آب و خاک، در طریق آموختن دانش گام نهاد.
دوران ابتدایی را به پایان میرساند که خروش انقلابی امت بر ضد طاغوت آغاز شد. نوجوانیاش مصادف با ایام تظاهرات ملت، در راه حکومت اسلامی بود و او در کنار درس، آگاههای اجتماعی ـ سیاسی میافت و چشمهای بود از دریای خروشان امت اسلام.
دوران تحصیلات او مصادف با ایام جنگ تحمیلی بود.
شهید هاشمی علاوه بر سنگر کلاس در جبهه شهادت و پیکار نیز حضور یافت. سال ۱۳۶۱ بود که پس از گذراندن دوره آموزشی نظامی به جبهه رفت و در عملیات بیتالمقدس در حماسه آزادسازی خرمشهر مجروح شد. اما پس از بهبودی نسبی، دیگر بار به میدان جهاد شتافت و در عملیات پیروزمند محرم شرکت کرد.
از آن پس رسماً به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در کنار سبز پوشان جان بر کف پاسدار در عملیاتی چون خیبر، عاشورای ۲، مهران، کربلای ۵، والفجر ۱۰ و مرصاد حماسه آفرید و در بیشتر آنها فرماندهی گروهان را به عهده داشت.
پس از گذراندن یک دوره آموزش فرماندهی به پایگاه خمین بازگشت و به عنوان نیروی کادر، به لشکر 71 روحالله(قدس سره) اعزام شد و به حراست از انقلاب مشغول بود.
سرانجام پس از سالها مجاهدت در سیزدهم فروردینماه سال 1370 در حالی که بیست و پنج بهار از عمرش میگذشت و به عنوان فرمانده گروهان در گردان امام حسین(علیه السلام) خدمت میکرد، در نبرد با منافقان مزدور در عملیات توکلت علیالله، در منطقه کلار عراق به شهادت رسید. پیکر مطهر شهید در منطقه نبرد مفقود شد و تاکنون اثری از وی به دست نیامده است.[1]
1. صحیفه عشق، ص ۳۷۱.